Deskundige oplossing voor het waterdicht maken een lekke keldermuur

Last van leks in huis?

Lekke keldermuur

Een lekke keldermuur is een veelvoorkomend probleem dat huiseigenaren behoorlijk bezorgd kan maken en ernstige gevolgen kan hebben voor een woning. Wanneer een kelder lekt, betekent dit dat er vocht en water van buiten naar binnen sijpelen. Dit kan verschillende oorzaken hebben en moet serieus worden genomen, aangezien het kan leiden tot structurele schade en gezondheidsproblemen voor de bewoners.

Oorzaken van een lekkende kelder

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een lekke keldermuur. Een van de meest voorkomende oorzaken is regenwater dat zich rond de fundering ophoopt door gebrekkige afvoersystemen. Hierdoor kan het water de keldermuur binnendringen en vochtproblemen veroorzaken. Daarnaast kunnen barsten en openingen in de muur ontstaan als gevolg van de natuurlijke beweging van de grond, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor waterinfiltratie. Ook kan hydrostatische druk, die ontstaat door het grondwater dat tegen de keldermuur drukt, leiden tot lekkages.

Een lekkende keldermuur herkennen

Het is belangrijk om te weten hoe u een lekkende keldermuur kunt herkennen. Enkele veel voorkomende tekenen zijn vochtigheid en waterkringen op de muren, wat wijst op vochtinfiltratie. Daarnaast kunnen er onaangename, muffe geuren in de kelder hangen als gevolg van schimmel- en schimmelgroei. Uitbloeiingen, een witachtige aanslag op de muren, zijn ook een indicatie van vochtproblemen.

Professionele hulp inschakelen

Wanneer de keldermuur lek is en vocht doorslaat, is een juiste methode van professionele vochtbestrijding nodig. Ons ervaren waterdichtingsbedrijf kan de situatie grondig inspecteren en geschikte oplossingen bieden. Onze kelderdichting systemen zijn duurzaam en worden met 10 jaar garantie opgeleverd. Een lekke keldermuur is dan eindelijk verleden tijd!

Wij geven u vrijblijvend advies en maken graag een passende offerte om uw lekke kelder vakkundig waterdicht te maken.

Dry Systems uw partner in vochtproblemen

Dry Systems is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vochtwering en helpt u graag om uw vochtproblemen vakkundig op te verhelpen.

Heeft u een vochtbestrijdings specialist nodig? Dan zijn wij er voor u!